Landelijke inkooporganisatie van alle soorten vastgoed

Verkoop van alle soorten panden en woningen

De Nationale Vastgoedportefeuille is een landelijke inkooporganisatie van alle soorten vastgoed

Hoe bereken je de marktwaarde in verhuurde staat?

De marktwaarde in verhuurde staat is grotendeels afhankelijk van:

1. De algemene waarde van de woning

2. De huuropbrengsten & rendement

Bedenk hierbij wel dat de huuropbrengsten hoger zullen zijn, als de woning gemakkelijk kan worden verhuurd. Want vooral in grote steden is er altijd voldoende animo van huurders en dit komt de continuïteit ten goede. 

Algemene waarde van de woning

De algemene woningwaarde wordt bepaald door de algemene factoren, zoals ligging, vierkante meters, of de woning een tuin heeft, de staat van de woning et cetera. Deze waarde kan eenvoudig berekent worden aan de hand van de WOZ-waarde en woning modelwaarde rapporten. Een modelwaarde kijkt vooral naar de trends in het recente verleden van lokale woningen. Stel dat uw buren met exact hetzelfde huis 2 ton hebben gekregen voor het huis, dan is de kans groot dat uw woning ongeveer deze waarde toegewezen krijgt. Waarom vraagt u zich af? Omdat de marktwaarde vooral kijkt naar wat mensen op dat moment over hebben voor een woning. Echter de algemene waarde van een woning is bij verhuurde woning een belangrijk aspect, maar niet leidend!

Huuropbrengsten & rendement

Want de huuropbrengsten bij beleggingspanden en verhuurde woningen zijn leidend! Stel dat u jaarlijks €15.000 krijt bent aan hypotheek en onderhoud, en u ontvangt €16.000 aan huurinkomsten. In dit geval heeft u een gemiddeld maand rendement van 6.6%. En dat is een goed rendement! Dit houdt in dat u winst maakt en dus volledig kostendekkend bent en zelfs iets overhoudt.

Gratis en vrijblijvend bod ontvangen?

Vrijblijvend bod ontvangen

Gratis pand aanmelden zonder verplichtingen

Gratis en geen makelaarskosten

Geen makelaarskosten bij overname door De Nationale Vastgoedportefeuille

Snelle, makkelijke verkoop

Geen langdurig verkooptraject of organiseren van bezichtigingen

Voor het beste bod

Altijd voorzien van een marktconform bod

Beoordeeld met 9.4

Direct een bod zonder voorbehoud van financiering

Via ons geen makelaarskosten op de verkoop van uw woning

Ook voor verkoop vastgoed in verhuurde staat met huurders

Berekening van de waarde van een verhuurde woning of verpacht huis 

Wilt u de waarde van uw woning in verhuurde staat bepalen voor uw belasting? Met het onderstaande tabel stelt u de leegwaarderatio vast van woningen die worden verhuurd en waarvan de huurder huurbescherming geniet. De leegwaarderatio is een percentage van de WOZ-waarde van een woning. Deze berekening geldt ook wanneer er sprake is van verpachte woningen.

Versnelde waardebepaling huurpand? Ontvang vandaag! [stap 1/2]

De opkoper van alle soorten vastgoed

Meer informatie

De Nationale Vastgoedportefeuille is een landelijke in- of opkooporganisatie die bestaat uit samenwerkingsverbanden tussen verschillende vastgoedbedrijven, beleggingsmaatschappijen, verhuurbedrijven, makelaars en vastgoed investeerders.

Contact opnemen

U kunt ons bereiken via info@denationalevastgoedportefeuille.nl. U kunt ook een terugbelverzoek bij ons indienen. Vul hiervoor ons contactformulier in en wij bellen u binnen een werkdag terug.