Landelijke inkooporganisatie van alle soorten vastgoed

Wat is mijn huis waard?​

De Nationale Vastgoedportefeuille is een landelijke inkooporganisatie van alle soorten vastgoed

Wat is mijn huis waard?

Wat is mijn huis waard, vraagt iedereen die zijn huis wilt verkopen zich op een bepaald moment af. Wilt u weten wat uw huis waard is? De belangrijkste factor voor de waardebepaling van uw huis zijn de locatie, staat van onderhoud en het soort huis en de huidige markt. De afstand naar het centrum, de wijk, de plaats, de afstand tot verbindingswegen en het openbaar vervoer hebben allen een grote invloed op de marktwaarde van uw huis. Toekomstige verbeteringen van de infrastructuur of upgrades aan de wijk vanuit de Gemeente kunnen ook direct een positieve invloed hebben op de waardebepaling van uw huis.

Gratis en vrijblijvend bod ontvangen?

Vrijblijvend bod ontvangen

Gratis pand aanmelden zonder verplichtingen

Gratis en geen makelaarskosten

Geen makelaarskosten bij overname door De Nationale Vastgoedportefeuille

Snelle, makkelijke verkoop

Geen langdurig verkooptraject of organiseren van bezichtigingen

Voor het beste bod

Altijd voorzien van een marktconform bod

Beoordeeld met 9.4

Direct een bod zonder voorbehoud van financiering

Via ons geen makelaarskosten op de verkoop van uw woning

Ook voor verkoop vastgoed in verhuurde staat met huurders

Wat is mijn huis waard, hoe online berekenen

Wat is mijn huis waard en hoe kan ik dit online berekenen? Bij veel websites kunt u aan de hand van een online tool de waarde van uw huis berekenen.
 Hierbij wordt vooral gekeken naar de locatie van het huis en de verkoop opbrengst van huizen in de omgeving. Het is erg lastig om aan de hand van alleen deze gegevens een realistische waardebepaling van uw huis te maken. De waardebepaling die hier uit komt is vaak een grove schatting. De werkelijke marktwaarde van de woning kan ruim onder maar ook ruim boven deze waardebepaling liggen. Met een waardebepaling van uw huis op afstand wordt er namelijk niet gekeken naar de staat van onderhoud en de staat van afwerking. Of uw woning nu onlangs compleet gerenoveerd is of dat de woning al 40 jaar niet is aangepakt veranderd de prijs van uw huis met een online waardebepaling niet

Voor een goede waarde bepaling  van een woning zijn er meer factoren van belang.

Bijvoorbeeld: de oppervlakte van de woning, het aantal kamers in de woning, de keuken, de badkamer, de staat van onderhoud en de energiezuinigheid(welk energielabel heeft de woning).
 Daarnaast zijn er ook externe factoren die meespelen zoals: hoeveel vraag is er naar dit soort huizen, zijn er investeerders actief in deze regio, hoe zit het met de financieringsmogelijkheden van potentiële kopers in deze wijk. Elke wijk heeft namelijk een ander soort potentiële kopers. Zo zijn er vergelijkbare wijken in een zelfde stad waarbij de interesse in woningen in de ene wijk aanzienlijk hoger ligt dan in de andere wijk. Wanneer er grote interesse is dan kan er een voorselectie plaatsvinden uit potentiële kopers, zodat u meer verzekerd bent dat de koper haar   financiering rond krijgt.

Wat is mijn huis nu waard gratis?

Wilt u gratis weten wat uw huis nu waard is? Om te bepalen wat uw huis nu op dit moment waard is, brengen wij biedingen uit op afstand. De Nationale Vastgoedportefeuille is een woninginkoop organisatie die landelijk woningen inkoopt, die zich in alle staten bevinden. Daardoor kunnen wij op vrijwel elke woning in het gehele land een bod uitbrengen. Wilt u dus gratis weten wat u uw woning waard is dan kunt u klikken op de knop ’’Gratis bod aanvragen’’. Wanneer u vervolgens uw adresgegevens achterlaat ontvangt u geheel gratis en kosteloos een bod op uw woning. Dit bod is indicatief. Wilt u een definitief bod dan kunnen wij op locatie langs komen voor een woningopname. Ook dit bod is geheel gratis en vrijblijvend. Zo weet u dus geheel kosteloos en gratis wat wij uw huis nu waard vinden.

Wat vind de Nationale Vastgoedportefeuille mijn huis waard?

Wilt u weten wat wij uw woning waard vinden en wat wij voor uw woning kunnen bieden? Vraag dan een geheel vrijblijvend bod aan. U kunt dan kiezen voor een bod op afstand en een bod op locatie. Met een bod op afstand weet u binnen enkele ogenblikken welke waarde wij aan uw woning toekennen. Dit bod is indicatief gezien de woning niet van binnen is gezien. De waarde van uw huis wordt hier bepaald aan de hand van marktgegevens. Wilt u een nauwkeurig bod en wilt u uw huis direct verkopen? Dan rijden wij altijd langs voor een woningopname. Na de bezichtiging van uw huis komen wij dan met een definitief voorstel. Dit is geheel kosteloos en vrijblijvend.

Wat is mijn huis waard aan de hand van mijn adres, postcode en huisnummer?

Hoeveel is mijn huis waard aan de hand van mijn adres? Wilt u uw huis verkopen en weten wat uw huis waard is aan de hand van uw adres? Door middel van onze rekentool kunnen wij u de waarde toesturen die wij aan uw huis toekennen. Dit is het bedrag dat de Nationale Vastgoedportefeuille voor uw woning betaald. Dit is een geschatte waarde. Om tot een concrete waarde te komen dient de woning ten alle tijden op locatie bezichtigd te worden. Zo wordt er gekomen tot een definitieve woningwaarde die wij aan uw woning toekennen.

Onze werkwijze

1. Woning aanmelden

 U vraagt de waardebepaling aan van uw huis via het aanmeldformulier.

2. Waarde wordt bepaalt door onze specialisten

Zodra wij uw aanvraag binnenkrijgen kijken onze specialisten naar de waarde van uw huis. Dit wordt bepaalt aan de hand van de genoemde factoren.

3. Binnen één werkdag ontvang u van ons een reactie

Wij nemen contact met u op over de waardebepaling van uw huis. 

4. U ontvangt een bod

U kunt vrijblijvend de keuze maken wat u wilt doen met de waardebepaling van uw huis en of u verder gebruik wilt maken van onze diensten.

Woning waarde bepalen bij het kadaster

Bij het kadaster kunt u een woningwaarde rapport opvragen. In dit rapport wordt rekening gehouden met verschillende factoren om tot een schatting te komen van de waarde van uw woning. Waaronder recente woningverkopen in uw regio. Taxateurs gebruiken deze waardebepaling als onderligger voor hun taxatie. Uiteraard is ook dit rapport geen garantie voor een juiste waarde. De vraag; Hoeveel is mijn huis waard kunt u dus het beste beantwoorden door een waardebepaling te laten uitvoeren bij uw woning. Tijdens deze waardebepaling wordt er namelijk een rondje door het huis gelopen en wordt er gekeken naar de huidige staat van de woning, maar ook zeker de potentie van de woning. Bevind de woning zich in vervallen staat dan zal de waarde lager liggen, maar er wordt ook gekeken naar de potentie van het huis. Is er veel potentie door middel van uitbreiding met een aanbouw, dakkapel of dakopbouw? Of kun je door het omzetten van muren een veel efficiëntere en ruimere indeling creëren? Dan wordt dit meegenomen in de waardebepaling van uw huis.

Is de waarde van mijn huis gelijk aan de WOZ-waarde?

De WOZ-waarde van een huis is een indicatie van hoeveel een huis waard is. Deze wordt bepaald door de gemeente. Voor deze bepaling kijkt de gemeente onder andere naar de ligging en de oppervlakte van het huis. De gemeente bepaald op basis van de WOZ-waarde hoeveel belasting over het huis betaald moet worden. De WOZ-waarde van een huis kan door iedereen opgevraagd worden maar zegt niet altijd evenveel over de marktwaarde van een huis. Er wordt door gemeente geen rekening gehouden met de staat van de woning aan de binnenkant. De staat van de badkamer, keuken en isolatiewaarde zijn grote factoren die medebepalend zijn voor de waarde van een woning.

Ligt de waarde van mijn woning dus onder of boven de WOZ-waarde? In veel gevallen ligt de waarde van een woning boven de WOZ-waarde. Gezien veel woningen boven gemiddeld zijn gerenoveerd. Echter komt het ook regelmatig voor dat de WOZ waarde van uw woning hoger ligt dan de daadwerkelijke waarde van uw woning. Dit komt veel voor bij woningen die zich in een slechte of gedateerde staat bevind of wanneer de woning funderingsproblemen heeft. U kunt dan bezwaar aanmaken. Wanneer u bezwaar maakt en in het gelijk wordt gesteld dan kan de WOZ-waarde namelijk worden bijgesteld waardoor u minder OZB hoeft te betalen.

Vraagprijs huis berekenen

De waarde van een woning en de vraagprijs van een huis kunnen van elkaar verschillen. Hoe kan de vraagprijs van een woning lager liggen dan de woningwaarde? Staat het huis in een gewilde buurt en worden daar weinig huizen te koop aangeboden dan kan de vraagprijs hoger worden opgesteld dan de woningwaarde. De waarde van een woning gaat voor de koper niet alleen om de locatie en de woning zelf maar is ook gebaseerd op gevoel.

Door de krapte op de woningmarkt zetten veel huizenbezitters erg hoog in als zei hun huis te koop zetten door een erg hoge vraagprijs neer te zetten. Aan het kopen van een huis met een hoge vraagprijs ten opzichte van de marktwaarde zijn risico’s verbonden. Als de woningmarkt in de toekomst terugloopt kan een huis onder water komen te staan. Dit houd in dat de hypotheek op het huis hoger is dan de waarde van het huis. Op het moment dat een huis onderwater staat kan dit verkocht worden omdat de hypotheek niet volledig afgelost kan worden. Een ander nadeel van een hoge vraagprijs opstellen voor een woning is dat er geen bezichtigingen worden ingepland en de woning te lang te koop staat. Wanneer een woning langer dan 3 maanden te koop staat dan zijn kopers voorzichtiger. Men denkt dan namelijk dat er wel iets met de woning moet zijn, anders had de woning wel sneller verkocht geweest. Daarom is het verstandig om de vraagprijs van uw woning lager te zetten zodat er meer interesse is voor de woning en er overboden kan worden. Uiteindelijk bepaald de markt toch ten alle tijden wat uw woning waard is.

Zelf waarde van mijn huis schatten

Het is mogelijk om zelf de waarde van uw huis te schatten. dit kan door te kijken op Funda wat er allemaal te koop heeft gestaan bij u in de wijk. Wat de staat van de verkochte woningen was en wat de staat is van uw eigen woning. Echter spelen er nog een een hoop andere factoren een rol bij het bepalen van de vrije marktwaarde van uw woning. Naast het type huis en de staat van de woning is de ligging van doorslaggevende factor. Bevind de woning zich in een rustige wijk of vlak langs de snelweg of het spoor? Ligt de tuin op het Zuiden of ligt die op het Oosten? Zij de voorzieningen dichtbij of is dit op auto afstand? 

De volgende factoren bepalen de waarde van uw huis:

De opkoper van alle soorten vastgoed

Meer informatie

De Nationale Vastgoedportefeuille is een landelijke in- of opkooporganisatie die bestaat uit samenwerkingsverbanden tussen verschillende vastgoedbedrijven, beleggingsmaatschappijen, verhuurbedrijven, makelaars en vastgoed investeerders.

Contact opnemen

U kunt ons bereiken via info@denationalevastgoedportefeuille.nl. U kunt ook een terugbelverzoek bij ons indienen. Vul hiervoor ons contactformulier in en wij bellen u binnen een werkdag terug.