Huis erven. Over het verkopen van een geërfde woning

Huis erven

Voor een snelle en zorgeloze verkoop

Voor alle huizen

Verborgen gebreken nemen wij voor onze rekening

De beste prijs!

Eerlijke waardebepaling en snelle verkoop van alle soorten vastgoed

Geen makelaarskosten

U bespaart duizenden euro's aan makelaarskosten

Huis erven en zorgeloos verkopen?

Er komt opeens heel veel op u af als een ouder of nauw familielid overlijdt. Er is bijna geen tijd meer om na te denken over wat er is gebeurt, want er moet van alles geregeld worden. Eerst de begrafenis maar wat gebeurd er met de erfenis en het huis. Op het eerste gezicht lijkt het erg veel en kan u door de bomen het bos niet meer zien. Wij kunnen u hierbij helpen en de situatie verduidelijken. 

Er komt veel kijken bij het erven van een afbetaald of niet afbetaald huis. Wanneer het huis op uw naam staat, zijn er allerlei zaken die geregeld moeten worden. Het gaat anders veel geld kosten als u het huis leeg laat staan. Het is slim om snel te beginnen zodat er geen onverwachte kosten erbij komen kijken. Wij willen graag al uw zorgen afnemen zodat u kunt doen wat u wilt. 

Bent u geïnteresseerd in het verkopen van het huis? Dan kunt u bij ons gratis uw huis aanmelden. De Nationale Vastgoedportefeuille houdt rekening met uw persoonlijke wensen en ontzorgt u dan ook in het gehele proces. 

 


Waarom kiezen voor De Nationale Vastgoedportefeuille?

  • Van begin tot eind ontzorgd
  • Altijd verzekerd van een eerlijke en marktconforme prijs
  • 100% zekerheid van de verkoop van uw woning
  • Geen kosten aan verbonden
  • U zit nergens aan vast. Ons voorstel is geheel vrijblijvend!
  • Wij zijn zeer flexibel, dus de verkoop kan indien gewenst snel                      plaatsvindennull
Er zijn een aantal belangrijke zaken waarmee rekening gehouden moet worden. Er zijn meerdere mogelijkheden wat u kunt doen met de woning van de overledene. U kunt zelf in het geërfde huis gaan wonen, het geërfde huis verkopen of het geërfde huis verhuren.

Wonen in het huis van de overledene

Als u het huis over wilt nemen om zelf in het huis te wonen, zijn er verschillenden zaken die u moet regelen. De waarde moet vast worden gesteld van het huis. Op basis van deze waarde moeten eventuele broers, zussen of andere erfgenamen afgekocht worden. De waarde van het geërfde huis bepaalt het bedrag wat u moet betalen aan de andere erfgenamen. Dit is vaak een groot bedrag en u kunt bijvoorbeeld hiervoor een hypotheek afsluiten als u niet gelijk uw broer of zussen kan uitkopen. Dan is het huis van u. Er zijn nog meer mogelijkheden om de erfgenamen uit te kopen zoals uw broers of zussen lenen u het geld als een familiebank. Als u enigst kind bent en er zijn geen andere erfgenamen is het huis al gelijk van u en hoeft u niemand af te kopen. 


Erfbelasting
Helaas komen er nog meer kosten bij kijken bij het erven van een huis. Als u een huis erft, moet u erfbelasting betalen. Dit is op basis van de WOZ-waarde en de waarde wordt vastgesteld in het jaar waarin het huis is overgenomen of het volgende kalenderjaar. U heeft dus een keuze welke WOZ-waarde u kunt kiezen. Als u kijkt naar de erfbelasting is het slimst om de laagste waarde te nemen van het huis. Als uw ouder is overleden geldt er een lage fiscus. Tot €20.616 hoeft u geen erfbelasting te betalen maar bij een huis gaat het bedrag als snel over de fiscus heen. Tot €124.727 betaalt u 10% erfbelasting en bedragen daarboven wordt de erfbelasting 18%. 


Hypotheek van geërfde huis

U kunt een afbetaald huis erven of een niet afbetaald huis erven van de overledene. In het laatste geval is het mogelijk dat u de hypotheek moet afbetalen. Als u de nalatenschap onvoorwaardelijk aanvaard, moet u de schulden betalen van het huis zoals de hypotheek. In dit geval is het handig om te kijken of er een overlijdenrisicoverzekering verbonden was aan de hypotheek. Dat kan flink wat geldt schelen, want de verzekeraar lost in dat geval de hele of gedeeltelijk de hypotheek af. 

Bij het erven van een huis uit nalatenschap hoeft u geen overdrachtsbelasting te betalen. U moet dan wel uw broers of zussen een reële prijs betalen en alle erfgenamen werken mee aan de overname. 


Onze diensten bij erven van een huis

Bij De Nationale Vastgoedportefeuille is het mogelijk om uw huis te verkopen en bij ons terug te huren. U kunt volledig zorgeloos blijven wonen in uw geliefde huis en de opbrengst van uw woning volledig tot uw beschikking hebben. Als u de mogelijkheden niet heeft om de geërfde woning over te nemen, kunt u het huis aan ons verkopen en terug huren. Zo hoeft u niet na te denken over de kosten en kunt u het geërfde huis behouden. 

U kunt vrijblijvend contact met ons opnemen voor meer informatie over onze diensten. 

Werkwijze De Nationale Vastgoedportefeuille

1. Woningopname

2. Binnen één werkdag ontvangt u één bod

3. Bij acceptatie wordt het koopcontact opgesteld

4. Overdracht bij de door u gekozen notaris

5. Het huis is verkocht en de gelden stuurt de notaris de volgende dag naar de eventuele erfgenamen

Verkopen

Als u het huis van de overledene wilt verkopen, zou u snel moeten handelen. Er zijn veel kosten die door de erfgenamen betaalt moeten worden voor het huis bijvoorbeeld onderhoudskosten, verzekeringen, energiekosten, OZB- en waterschapsbelasting. Daarnaast moet u ook belasting gaan betalen acht maanden nadat u het huis heeft geërfd. Het is handig om voor die tijd uw huis te verkopen, zodat de kosten niet meer oplopen. U wilt ook niet dat de woning te lang leeg staat, want dit heeft gevolgen voor de woonverzekeringen van het huis. De dekking vervalt bij inbraak, diefstal, ruitschade en lekkage. U kunt dit voorkomen door te melden bij de verzekeraar dat het huis leeg staat. Zo heeft u nog de kans dat de verzekeraar schade uitkeert. Verhuren

Bereid u maar vast voor als u het geërfde huis permanent wilt verhuren. De eventuele hypotheek moet nog afgelost worden en dit kan met uw spaargeld en/of door de hypotheek op uw eigen woning te nemen. Als deze opties niet voor u mogelijk zijn, kunt een verhuurhypotheek nemen. Dit is een zware kost, want de verhuurhypotheek heeft een hogere rente dan een gewone hypotheek en u zou meer eigen geld moeten hebben. 

Daarnaast komen de huurbescherming, huurcontracten en de huurprijs op uw pad om te regelen. Het verhuren van het geërfde huis is een hele onderneming. De Nationale Vastgoedportefeuille is gespecialiseerd in huurpanden. Wij kunnen u helpen met onze kennis en diensten. 

Snel, vrijblijvend en zekerheid bij het erven van een huis

Wij kunnen al deze kosten en zorgen van u over nemen door het afbetaald of niet afbetaald huis van u over te kopen. U kunt vrijblijvend contact met ons opnemen over het verkoop van het geërfde huis. U hoeft niet na te denken over de kosten die alsmaar oplopen en wij kunnen die kosten minimaliseren door snel het huis van u over te kopen. U kunt gratis een vrijblijvend bod aanvragen en voorkom dat u komt te zitten met een leegstand huis.

arrow_drop_up arrow_drop_down