Landelijke inkooporganisatie van alle soorten vastgoed

Vastgoed verkopen?​ Voor alle soorten vastgoed en ook verhuurd!

De Nationale Vastgoedportefeuille is een landelijke inkooporganisatie van alle soorten vastgoed

1. Vastgoed verkopen?

Uw vastgoed verkopen aan De Nationale Vastgoedportefeuille? Als landelijk opererende vastgoedbedrijf kunt u kosteloos een bod ontvangen op uw vastgoed of vastgoedportefeuille.

1.1 Direct zekerheid

Na het aanmelden van uw vastgoed, ontvangt u van ons binnen enkele dagen een vrijblijvend bod, zonder financieringsvoorbehoud. U heeft hierdoor volledige zekerheid dat uw vastgoed met volledige zekerheid zal kunnen worden verkocht. Daarnaast bieden wij altijd goede voorwaarden. 

1.2 Alle soorten vastgoed en in alle staten

Heeft u een leegstaand bedrijfspand of een beleggingspand? Of juist een mooie nieuwbouw woning? Alle soorten vastgoed zijn aan te melden voor een vrijblijvend bod bij de Nationale Vastgoedportefeuille. Ook als het om een renovatiepand gaat of juist een kant en klaar kantorenpand. En doordat de Nationale Vastgoedportefeuille landelijk actief is, kunt u door heel Nederland uw woning, pand of grond aanmelden. 

Gratis en vrijblijvend bod ontvangen?

Vrijblijvend bod ontvangen

Gratis pand aanmelden zonder verplichtingen

Gratis en geen makelaarskosten

Geen makelaarskosten bij overname door De Nationale Vastgoedportefeuille

Snelle, makkelijke verkoop

Geen langdurig verkooptraject of organiseren van bezichtigingen

Voor het beste bod

Altijd voorzien van een marktconform bod

Beoordeeld met 9.4

Direct een bod zonder voorbehoud van financiering

Via ons geen makelaarskosten op de verkoop van uw woning

Ook voor verkoop vastgoed in verhuurde staat met huurders

Table of Contents

2. Waarom vastgoed verkopen?

De Nationale Vastgoedportefeuille is de vastgoed inkooporganisatie waaraan u zonder langdurig makelaarstraject direct uw vastgoed kunt verkopen. Wij kopen vastgoed aan door heel Nederland. Bij ons kunt u terecht met uw vastgoed in alle soorten en staten, zowel woningen als zakelijk vastgoed. U bespaart bij ons duizenden euro’s aan makelaarskosten en zit niet vast aan een langdurig verkooptraject. Bij ons bent u verzekerd van de beste prijs voor uw vastgoed. Ontvang direct een gratis en vrijblijvend bod!

Door u bij ons aan te melden via de website, wordt al binnen 24 uur contact met u opgenomen om het aangemelde vastgoed te bespreken en een eventuele bezichtiging in te plannen. Vervolgens wordt een marktconform bod uitgebracht op uw aangeboden vastgoed. Wij brengen een bod uit zonder financiering voorbehoud. Hierdoor bent u verzekerd van de verkoop van uw vastgoed. Wij gebruiken het aangekochte vastgoed voor onze eigen portefeuille, maar ook om beleggers uit ons netwerk te kunnen bedienen.

2.1 Verkoop soorten vastgoed

Onder vastgoed wordt grond en gebouwen die zich op deze grond bevinden verstaan. Het goed staat ‘vast’, waarmee wordt verwezen naar het niet-verplaatsbare kenmerk van de goederen. Wanneer u bezit over een woning of zakelijk pand, wordt dit gezien als vastgoed. Voor het verkopen van alle verschillend soorten vastgoed, kunt u terecht bij de Nationale Vastgoedportefeuille.

2.2 Zakelijk vastgoed kopen

Onder zakelijk vastgoed vallen bedrijfsobjecten zoals bedrijfshallen, kantoren, winkels en woningen bestemd voor de verhuur. Zakelijk vastgoed wordt ook wel commercieel vastgoed genoemd. Commercieel vastgoed wordt gekocht om uiteindelijk weer met winst te kunnen verkopen. Dit vastgoed kan door middel van een hypotheek gefinancierd worden. Commercieel vastgoed kan omgezet worden naar privé.

2.3 Particulier vastgoed verkopen

Bij het verkopen van particulier vastgoed wordt vaak een verkoopmakelaar ingeschakeld. Dit komt doordat het verkopen van particulier vastgoed niet iets is wat regelmatig gedaan wordt door een particulier. Het inschakelen van een makelaar is hierbij handig om taxaties uit te voeren, bezichtigingen te begeleiden, de prijs te onderhandelen met potentiële kopers en een koopovereenkomst op te stellen.

den haag stad

2.4 Leegstaand vastgoed verkopen

Bent u in het bezit van vastgoed wat al voor enige tijd leeg staat? In deze situatie is het begrijpelijk dat u dit vastgoed het liefst zo snel mogelijk wilt verkopen, omdat u er niks aan verdiend en het alleen maar een extra kostenpost is. Echter is vastgoed dat al voor langere tijd leeg staat vaak minder aantrekkelijk voor potentiële kopers, omdat er vaak sprake is van achterstallig onderhoud.

Wanneer u beschikt over leegstaand vastgoed, kunt u dit snel en zorgeloos verkopen aan een vastgoedmakelaar zoals de Nationale Vastgoedportefeuille. Wij kopen woningen aan in alle soorten en staten. Wij brengen een bod uit zonder financiering voorbehoud, waardoor u direct zekerheid hebt over de daadwerkelijke verkoop van uw vastgoed.

3. Bijzonder vastgoed verkopen

Met bijzonder vastgoed wordt ook wel maatschappelijk vastgoed bedoeld. Onder maatschappelijk vastgoed valt alle vastgoed dat waarover de gemeente beschikt. Dit is vastgoed dat beschikt over een publieke functie zoals, sportclubs, scholen, ziekenhuizen en musea. Voor het verkopen van maatschappelijk vastgoed is een specifieke regeling vastgesteld waaraan alle verschillende documenten om de verkoop rond te krijgen moeten voldoen.

3.1 Luxe vastgoed verkopen

Vastgoed met een waarde dat hoger ligt als €750.000 wordt vaak gezien als ‘luxe’ vastgoed. De luxe van vastgoed wordt niet bepaald aan de hand van de grootte van de grond, de bewoonbaarheid van het vastgoed of het type vastgoed. Een belangrijke factor bij het bepalen van de waarde van een eventueel ‘luxe vastgoed’, is de exclusiviteit van het vastgoed, de locatie van het vastgoed en het totale plaatje van begin tot einde.

3.2 Verhuurd vastgoed verkopen

Verhuurd vastgoed wordt vaak verkocht via de stille verkoop. Hier zijn beleggers en vastgoedmakelaars actief, die altijd opzoek zijn naar vastgoed in verhuurde staat. Het verkopen van verhuurd vastgoed via de openbare markt wordt vrijwel nooit gedaan. Dit komt doordat het voor particuliere kopers niet aantrekkelijk is om verhuurd vastgoed aan te schaffen. Dit komt doordat particuliere kopers vastgoed aankopen voor eigen gebruik, bij vastgoed in verhuurde staat hebben zij geen zekerheid over wanneer zij het pand zelf in gebruik kunnen nemen.

3.3 Verkoop gemeentelijk vastgoed

Gemeentelijk vastgoed is vastgoed dat in bezit is van de gemeente. Hieronder vallen bijvoorbeeld basisscholen, musea, sportgelegenheden en parkeergarages. Gemeentelijk vastgoed draagt bij aan de ontwikkeling van de bewoners. Op gemeentelijk vastgoed wordt geen winst of verlies gemaakt. Wanneer gemeentelijk vastgoed, zoals winkels of kantoren, te koop worden aangeboden, krijgt iedereen de mogelijkheid om een bod uit te brengen. De opbrengst van gemeentelijk vastgoed wordt in de meeste gevallen gebruikt voor onderwijs.

4. Hoe vastgoed verkopen?

Wanneer u van plan bent uw vastgoed te verkopen, zijn er diverse mogelijkheden om dit te doen. Zo kan vastgoed verkocht worden door middel van het inschakelen van een makelaar, zonder het inschakelen van een makelaar of door het te verkopen aan een vastgoedmakelaar. Tevens zijn er verschillende situaties waar iemand zich bij het verkopen van vastgoed in kan bevinden. Zo kan het zijn dat uw vastgoed zich bevindt in een bv of vennootschap. De verkoop in deze situatie verloopt anders.

4.1 Vastgoed verkopen met makelaar

Bij het verkopen van uw vastgoed is de meest voor de hand liggende mogelijkheid om een makelaar in te schakelen, om het vastgoed op deze manier zo goed en snel mogelijk te kunnen verkopen. Een makelaar ontzorgt het grootste deel van het verkoopproces doordat hij de woning taxeert, de bezichtigingen begeleidt, onderhandelingen voert en de koopovereenkomst opstelt. Echter zitten aan het inschakelen van een makelaar bij de verkoop van vastgoed veel kosten. Een makelaar rekent namelijk een vast bedrag voor het begeleiden van het proces, maar ook een percentage van de uiteindelijke verkoopprijs van het vastgoed.

4.2 Vastgoed verkopen zonder makelaar

Tegenwoordig kiezen veel mensen ervoor om hun vastgoed zelf te verkopen. Wanneer u zelf vastgoed gaat verkopen heeft u het gehele proces namelijk zelf in de hand, waardoor het erg flexibel is. Zo kunnen bezichtigingen buiten werktijden plaatsvinden en kunt u zelf potentiële kopers de beste kan van het te verkopen vastgoed laten zien. Echter kost het zelf verzorgen van het gehele verkoopproces veel tijd en moeite, doordat niks uit handen gegeven kan worden en u zelf niet gespecialiseerd bent in bijvoorbeeld prijsonderhandelingen of het opstellen van een koopovereenkomst.

4.3 Snel vastgoed verkopen aan vastgoed makelaar

Wanneer u niet wilt vastzitten aan een onzeker en lang verkooptraject, kunt u ervoor kiezen om uw vastgoed te verkopen aan een vastgoedmakelaar zoals de Nationale Vastgoedportefeuille. Bij ons kunt u zich aanmelden om een vrijblijvend bod te ontvangen. Wij nemen na aanmelding al binnen 24 uur contact met u op, om het vastgoed met u door te nemen en eventueel een bezichtiging in te plannen. Wij brengen een bod uit zonder financiering voorbehoud, waardoor u er verzekerd van bent dat uw vastgoed daadwerkelijk verkocht is.

4.4 Vastgoed kopen en verkopen via vennootschap

Het komt regelmatig voor dat vastgoed aangekocht wordt via een vennootschap. Dit wordt gedaan omdat de kosten die komen kijken bij het aankopen van vastgoed, afgetrokken kunnen worden als beroepskosten. Wanneer u dit vastgoed in vennootschap wil verkopen wordt de verkoop via aandelen echter moeilijker en moet belasting betaald worden over de meerwaarde van het vastgoed.

4.5 Vastgoed verkopen aan eigen vennootschap

U kunt er ook voor kiezen om uw vastgoed verkopen aan uw eigen vennootschap. Wanneer u dit doet, bent u verplicht dit te melden bij de notaris. Het onroerend goed moet opnieuw gewaardeerd worden wanneer de prijs hoger dan 10% ligt en de verkoop van het onroerend goed binnen 2 jaar na oprichting van de vennootschap plaatsvindt. Het is van belang dat er sprake is van een redelijke prijs, omdat u als verkoper van het vastgoed het liefst een zo hoog mogelijke opbrengst wilt verkrijgen, maar de vennootschap het liefst zo weinig mogelijk wil betalen.

4.6 Vastgoed verkopen uit vennootschap

Wanneer u uw vastgoed uit uw vennootschap wilt halen, moet u uw vennootschap ontbinden. Met ontbinding van uw vennootschap ontloopt u de belasting die over de meerwaarde van het vastgoed betaalt moet worden niet. Op deze manier kunt u echter wel het vastgoed naar uw privé overbrengen. Het verkopen van vastgoed uit privé is voordeliger, als het kopen van het vastgoed uit de vennootschap, dit kan namelijk enkele kosten met zich meebrengen. Wanneer u het vastgoed hebt overgezet naar uw privé hoeft de opbrengst bij verkoop ook niet verdeeld worden onder de andere leden uit de vennootschap. Hierdoor bent u dus een stuk voordeliger uit.

5. Vastgoed verkopen aandelen

Het beschikken van vastgoed in een vennootschap, betekent dat u een aandeel heeft in dit vennootschap. Naast het verkopen van het volledige vastgoed, kunt u er ook voor kiezen om uw aandeel in de vennootschap te verkopen. Dit levert in de meeste gevallen een win-winsituatie op. Doordat de koper van de aandelen niet belast wordt met het betalen van registratierechten, wordt het aantrekkelijker uw vastgoed over te kopen. Tevens hoeft er bij het aankopen van aandelen geen meerwaardebelasting over de aandelen betaalt te worden.

Bij het verkopen van vastgoed aandelen binnen een B.V. ligt dit echter anders. Het verkopen van aandelen betekent voor de koper hiervan dat er overdrachtsbelasting betaalt moet worden. Dit bedraagt voor woningen 6% en voor niet-woningen 8%.

5.1 Vastgoed verkopen via notaris

Om de verkoop van uw vastgoed definitief te kunnen maken, is het noodzakelijk om een notaris in te schakelen. De koopakte wordt ondertekent bij de notaris en hierna doorgegeven aan het kadaster. De koper van het vastgoed maakt voor aanvang van het ondertekenen de aankoopprijs van het vastgoed over naar de notaris. Wanneer beide partijen de akte ondertekent hebben, worden nog een paar controles uitgevoerd door de notaris, voordat de gelden overgemaakt worden naar de verkoper van het vastgoed. Het bedrag wat de verkoper op zijn rekening ontvangt, is de overwaarde van het vastgoed. Bij het overschrijven van de gelden vanaf de notaris, wordt namelijk eerst de openstaande hypotheek afgelost (wanneer hiervan sprake is).

5.2 Vastgoed verkopen aan B.V.

Het is mogelijk om uw vastgoed te verkopen aan uw B.V. Hierbij is het echter wel van belang dat de zakelijke voorwaarden met elkaar overeenkomen. Dit betekent dat in dezelfde omstandigheden ook akkoord wordt gegaan met de voorwaarden door een derde partij. De verkoper moet de B.V. een zakelijke prijs aanbieden, omdat er bij het betalen van een te hoge prijs sprake zal zijn van een verschuiving van het vermogen.

5.3 Vastgoed verkopen aan kind

Wanneer u van plan bent om uw vastgoed te verkopen aan uw kind, gelden over het algemeen dezelfde regels als wanneer u het verkoopt aan een onbekende. Voorafgaand aan verkoop is het van belang dat er een vraagprijs opgesteld wordt en er een koopcontract ondertekent wordt. Echter wordt verkoop van vastgoed aan een kind, vaak gedaan onder de WOZ-waarde. U gaat het vastgoed dus te goedkoop verkopen. Dit is mogelijk, maar wordt wanneer de verkoopprijs ver onder de WOZ-waarde zit gezien als schenking. Over een schenking moet schenkbelasting betaald worden. Op het schenken van onroerend goed zit echter wel een vrijstelling. Wanneer aan het maximale bedrag van deze vrijstelling voldaan wordt, hoeft er geen schenkbelasting betaalt te worden.

5.4 Informatieverplichtingen bij verkopen van vastgoed

Bij verkoop van uw vastgoed wordt u belast met informatieplicht. Dit betekent dat u de koper van het vastgoed moet infomeren over alle factoren die van invloed zijn op de waarde van het vastgoed, tevens de informatie die voor belemmering kan zorgen bij verkoop. Alle (verborgen) gebreken die zich bevinden in het vastgoed moeten benoemd worden en vastgelegd worden in het koopcontract.

Wanneer (verborgen) gebreken niet benoemd worden bij de verkoop en de nieuwe eigenaar hier achteraf achter komt, kan deze een schadevergoeding opeisen of de koop afblazen. Echter wordt van de koper ook zelf verwacht dat deze het vastgoed eerst goed inspecteert voordat deze het vastgoed daadwerkelijk koopt.

5.5 Verkoop vastgoed vruchtgebruik

Een vruchtgebruiker mag gebruik maken van het vastgoed dat in bezit is van de blote eigenaar. Beide partijen hebben het recht om hun ‘aandeel’ te verkopen. Wanneer de blote eigenaar het vastgoed wil verkopen, blijft de vruchtgebruiker nog steeds dezelfde rechten houden. Als vruchtgebruiker is het ook mogelijk om het recht te verkopen. Echter zal het vruchtgebruik pas eindigen bij het overlijden van de vruchtgebruiker. Bij verkoop van het recht door de vruchtgebruiker is de koper dus afhankelijk van de levensduur van de vruchtgebruiker. Om deze reden is het moeilijk zo een koper te vinden.

6. Wanneer vastgoed verkopen?

Bij het aankopen van vastgoed is het belangrijk om alvast te kijken binnen welke termijn u het vastgoed weer wilt verkopen. Tevens is het belangrijk om het juiste moment van het jaar uit te zoeken voor verkoop. Zo is het vaak aantrekkelijker om vastgoed in het voor- of najaar te verkopen. Op deze momenten in het jaar is gebleken dat de meeste mensen opzoek zijn naar vastgoed. Tevens kan het vastgoed op deze momenten het beste gepresenteerd worden, doordat het vaak mooi weer is, waardoor potentiële kopers van de gehele omgeving kunnen genieten. Al deze factoren zorgen ervoor dat u uw vastgoed voor de beste prijs kunt verkopen

6.1 Vastgoed verkopen binnen 2 jaar

Het verkopen van vastgoed binnen 2 jaar na aankoop wordt vaak gezien als snelle verkoop. In deze situatie hebt u recht op het terugkrijgen van een gedeelte van de registratierechten. Hier zit echter wel een voorwaarde aan. Bij aankoop van het vastgoed moet namelijk 7% aan registratiebelasting betaald zijn.

7. Vastgoed verkopen binnen 3 jaar

Bij verkoop van geschonken vastgoed is het vastgoed tot 3 jaar na schenking belastbaar. Dit geldt echter alleen wanneer het vastgoed minimaal 5 jaar voor schenking door de schenker is aangekocht. Bij verkopen van het vastgoed binnen 3 jaar moet dus een percentage belasting betaald worden. Dit ligt rond de 16,5% en wordt belast over de meerwaarde van het vastgoed. Wanneer dit het enige vastgoed is dat u in bezit heeft, het geërfd vastgoed is of het vastgoed in het bezit is van een minderjarige, hoeft er geen belasting betaalt te worden.

7.1 Vastgoed verkopen binnen 5 jaar

Wanneer u uw vastgoed binnen 5 jaar na aankoop verkoopt, moet belasting betaald worden over de meerwaarde van het vastgoed. Uitzonderingen hiervoor zijn wanneer het vastgoed gediend heeft als eigen woning. Een voorwaarde hieraan is echter wel dat de woning daadwerkelijk voor een termijn van minimaal 1 jaar onafgebroken bewoond is. Hierbij heeft u echter wel het recht om de woning eerder te verlaten, om de nieuwe woning te betrekken

8. Vastgoed verkopen belasting

Of u belasting moet betalen bij het verkopen van uw vastgoed, hangt af van het soort vastgoed dat u gaat verkopen. Wanneer u een bedrijfspand gaat verkopen, moet belasting betaald worden over de boekwinst. De boekwinst is het verschil tussen de inventaris en de boekwaarde. Bij de verkoop van een woning hoeft in de meeste gevallen geen belasting betaalt te worden over de verkoopprijs. Wanneer er sprake is van overwaarde kan dit echter wel invloed hebben op de belastingaangifte. Dit komt voornamelijk voor wanneer er niet gelijk een nieuwe woning aangekocht wordt met de overwaarde.

8.1 Verkoop vastgoed btw

Over het algemeen is de verkoop van vastgoed vrijgesteld van btw. Echter kunt u ervoor kiezen uw vastgoed toch te belasten met btw bij de verkoop. Dit is voornamelijk aan te raden wanneer het vastgoed bij aankoop ook belast was met btw. Een andere uitzondering hierbij is wanneer er sprake is van nieuw vastgoed. Wanneer u kiest voor de verkoop van vastgoed via het btw-stelsel, betekent dit dat de verkoop van het vastgoed belast wordt met 21 procent voor de koper.

8.2 Verkoop vastgoed bv overdrachtsbelasting

Bij verkoop van vastgoed betaalt de koper van het vastgoed overdrachtsbelasting. Het percentage overdrachtsbelasting hangt af van het soort vastgoed. Bij verkoop van een woning is de overdrachtsbelasting 2%. Bij verkoop van een bedrijfspand is deze overdrachtsbelasting 8%.

De verkoop van vastgoed wordt vrijgesteld van overdrachtsbelasting wanneer het vastgoed wordt ‘geschonken’ aan een kind en de huidige bedrijfsvoering door het kind wordt voortgezet. Op deze manier kan een onderneming zonder fiscale belemmeringen worden overgedragen aan een kind.

9. Verkopen vastgoed box 3

Bij verkoop van vastgoed valt de winst die op het vastgoed gemaakt wordt in box 1 of box 3. In welke box het vastgoed belast wordt hangt af van het soort vastgoed. De eerste woning (gebruikt voor privé) die u in bezit heeft, valt in box 1. Wanneer u een tweede huis bezit voor bijvoorbeeld de verhuur, valt deze in box 3. Box 3 wordt gezien als de gunstigere box. In deze box worden de inkomsten belast die komen uit het sparen en beleggen.

9.1 Meerwaardebelasting vastgoed

Wanneer vastgoed verkocht wordt binnen een termijn van 5 tot 8 jaar na aankoop, moet waarschijnlijk belasting betaald worden over de meerwaarde die na verkoop overgehouden wordt. Op het verkopen van grond met meerwaarde is deze belasting 22% van de meerwaarde bij een termijn korter dan 5 jaar. Bij een termijn tussen de 5 tot 8 jaar is deze belasting 16,5%. Bij de verkoop van een woning met meerwaarde na minder dan vijf jaar, wordt de meerwaarde belast met 16,5%.

Wanneer vastgoed in het bezit is van een minderjarige en verkocht wordt met meerwaarde, wordt de meerwaarde in de meeste gevallen vrijgesteld van meerwaardebelasting. Dit geldt tevens wanneer vastgoed verkocht wordt na erfenis.

9.2 Verkoop vastgoed boete

Het kan voorkomen dat bij de verkoop van vastgoed een boete moet worden betaald aan de bank. Deze boete ontstaat door het mislopen van rente bij de bank wanneer bij afsluiting van de hypotheek gekozen is voor het vastzetten van de rente voor een aantal jaar. Wanneer u uw vastgoed voor deze termijn gaat verkopen, betekent dit dat de bankrente misloopt bij het willen aflossen van de hypotheek.

9.3 Verkoop vastgoed kosten

Bij de verkoop van vastgoed kunnen veel kosten komen kijken. Ten eerste moeten er bi het inschakelen van een makelaar makelaarskosten betaald worden. Een makelaar rekent in de meeste gevallen opstartkosten en een percentage van de verkoopopbrengst. Tevens zitten er kosten vast aan het opvragen van een energielabel. Een energielabel stimuleert verkopers hun vastgoed zo zuinig mogelijk te krijgen. Het aanvragen van een energielabel bij verkoop is verplicht, wanneer dit niet gedaan wordt moet een boete betaald worden.

10. Vastgoed verkopen of niet

Er zijn veel factoren afhankelijk van het wel of niet verkopen van je vastgoed. Zo is het wanneer u uw vastgoed wilt verkopen belangrijk om de huidige markt te onderzoeken en rekening te houden met de periode waarin u zich bevindt. Tevens kunt u zich in de situatie bevinden waarin u van plan bent om voor een bepaalde of onbepaalde tijd te verhuizen naar het buitenland. In deze situatie kan de afweging er ook zijn om uw vastgoed te verkopen of juist te behouden.

10.1 Vastgoed houden of verkopen

Het nog blijven vasthouden van uw vastgoed of het al gaan verkopen ervan, hangt van een aantal factoren af. Ten eerste moet er gekeken worden naar hoeveel vraag er is naar vastgoed en hoeveel aanbod er daadwerkelijk is. Wanneer er een grote vraag is maar een klein aanbod, betekent dit dat het een goed moment is om uw vastgoed te verkopen, omdat de kans groot is dat uw vastgoed snel verkocht wordt. Ten tweede is het belangrijk te kijken naar de huizenprijzen. Het is voor natuurlijk het voordeligst om uw vastgoed te verkopen wanneer de huizenprijzen het hoogst zijn. Op deze manier ontstaat een grote overwaarde op de verkoop.

11. Vastgoed verkopen of verhuren

Wanneer u een nieuwe woning heeft gekocht kunt u voor de vraag komen te staan om uw oude woning te verkopen of verhuren. Om deze overweging te kunnen maken is het belangrijk om onderzoek te doen naar het financiële effect dat het verhuren heeft ten opzichte van het verkopen. Tevens is het belangrijk de huizenprijzen in de gaten te houden en te berekenen wat het verhuren van het vastgoed u zou opbrengen.

De overweging om uw vastgoed te verkopen of verhuren is tevens iets dat naar voren komt wanneer u van plan bent om voor bepaalde of onbepaalde tijd naar het buitenland te verhuizen. In deze situatie kan het voordelig zijn uw woning te behouden en verhuren, om zo in deze periode een bedrag aan huurinkomsten binnen te krijgen. Deze optie wordt voornamelijk aangeraden wanneer u voor een bepaalde tijd naar het buitenland gaat en dus van plan bent om weer terug te komen. Zo kunt u ook in het huurcontract vastleggen dat u het vastgoed weer zelf wilt betrekken wanneer u terugkomt. Wanneer u voor altijd naar het buitenland verhuisd, is de beste keuze voor u om uw vastgoed te verkopen. Op deze manier zit u niet vast aan extra kosten en kunt u met een flink zakcentje vertrekken naar het buitenland.

De opkoper van alle soorten vastgoed

Meer informatie

De Nationale Vastgoedportefeuille is een landelijke in- of opkooporganisatie die bestaat uit samenwerkingsverbanden tussen verschillende vastgoedbedrijven, beleggingsmaatschappijen, verhuurbedrijven, makelaars en vastgoed investeerders.

Contact opnemen

U kunt ons bereiken via info@denationalevastgoedportefeuille.nl. U kunt ook een terugbelverzoek bij ons indienen. Vul hiervoor ons contactformulier in en wij bellen u binnen een werkdag terug.