Landelijke inkooporganisatie van alle soorten vastgoed

Wat is het verschil marktwaarde tussen onverhuurde en verhuurde staat?​

De Nationale Vastgoedportefeuille is een landelijke inkooporganisatie van alle soorten vastgoed

Wat is het verschil marktwaarde tussen onverhuurde en verhuurde staat?

U zult zich mogelijk afvragen waarom de waarde van een verhuurd pand afwijkt van een reguliere niet-verhuurd pand of woning. Dat is begrijpelijk, omdat de woning als het goed is een ‘vaste’ waarde heeft. Wij leggen u in dit artikel uit waarom dit toch niet zo is. Er is namelijk wel degelijk een aanzienlijk verschil in waarde tussen verhuurd en onverhuurd vastgoed.

Verhuurd vastgoed is heel iets anders dan niet verhuurd

Als u uw huis gaat verhuren, dan geniet de huurder huurbescherming. Daarnaast zal het na enkele jaren een permanente bewoning kunnen gaan worden, tenzij het huurcontract afloopt en het niet wordt verlengd. In de praktijk is een huurpand gewoon een huurpand! En de huurders betalen een overeengekomen bedrag. Tot slot kunt u uw verhuurde huis niet zomaar op Funda zetten. Het is immers bewoond door huurders.

Het verschil

Bij verhuurde woningen en verhuurde panden wordt er vooral gekeken naar de huuropbrengsten om de waarde te bepalen. De doelgroep van verhuurd vastgoed zijn investeerders, vastgoedbedrijven, beleggers en opkopers. Deze gaan uit van een terugverdientijd van pakweg 20 jaar. Dit is natuurlijk een grove inschatting, maar zo heeft u een beeld bij hoe investeerders uw verhuurde pand ‘waarderen’:

– Ze gaan uit van pakweg 20 jaar terugverdientijd

– Stel dat u denkt dat uw huis €300.00 waard is

– En de huuropbrengsten zijn op jaarbase €10.000

– Dan heeft de investeerder na 20 jaar €200.00 ontvangen

In dit geval zal de woning geen 3 ton opleveren. Waarom zou een investeerder zo’n groot risico aangaan? De enige reden die ik kan bedenken is dat de verhuurder de optie heeft om de huur te verhogen en/of meer huurders te laten plaatsvinden. Stel dat de huur naar een opbrengst van €12.000 kan laten stijgen, dan is de opbrengst na 20 jaar €240.000. U ziet dat het lastig is om die 3 ton te bereiken.

Gratis en vrijblijvend bod ontvangen?

Vrijblijvend bod ontvangen

Gratis pand aanmelden zonder verplichtingen

Gratis en geen makelaarskosten

Geen makelaarskosten bij overname door De Nationale Vastgoedportefeuille

Snelle, makkelijke verkoop

Geen langdurig verkooptraject of organiseren van bezichtigingen

Voor het beste bod

Altijd voorzien van een marktconform bod

Beoordeeld met 9.4

Direct een bod zonder voorbehoud van financiering

Via ons geen makelaarskosten op de verkoop van uw woning

Ook voor verkoop vastgoed in verhuurde staat met huurders

Nationale Vastgoedportefeuille koopt o.a. de volgende bedrijfspanden:

Meer informatie

De Nationale Vastgoedportefeuille is een landelijke in- of opkooporganisatie die bestaat uit samenwerkingsverbanden tussen verschillende vastgoedbedrijven, beleggingsmaatschappijen, verhuurbedrijven, makelaars en vastgoed investeerders.

Contact opnemen

U kunt ons bereiken via info@denationalevastgoedportefeuille.nl. U kunt ook een terugbelverzoek bij ons indienen. Vul hiervoor ons contactformulier in en wij bellen u binnen een werkdag terug.