Landelijke inkooporganisatie van alle soorten vastgoed

Waarde onroerend goed in verhuurde staat

De Nationale Vastgoedportefeuille is een landelijke inkooporganisatie van alle soorten vastgoed

Waarde onroerend goed in verhuurde staat

Hoeveel is onroerend goed nu echt waard in verhuurde staat? Die vraag is vooral afhankelijk van de huuropbrengsten én de potentie van de opbrengsten. Verhuurd onroerend goed kan namelijk van alles inhouden. Zo is er onroerend goed wat volledig verhuurd is en onroerend goed wat half of volledig leegstaat. Maar met onroerend goed kan van alles bedoeld worden, van verhuurde studentenwoning tot bedrijven- of kantorencomplex. De waarde wordt nauwkeurig berekent op basis van zowel de huuropbrengsten en natuurlijk wordt er ook gekeken naar de echte waarde, de taxatiewaarde. Echter zal bij verhuurd onroerend goed de opbrengsten bepalend zijn.

Voorbeeld onroerend goed met 10 bedrijfsunits

Stel dat uw onroerend goed een complex betreft met 10 verhuurbare units en de opbrengst is pakweg €10.000 per jaar, dan zou de waarde grofweg over een gemiddelde terugverdientijd van 20 jaar pakweg 10 units x €10.000 x 20 jaar kunnen zijn en dat is een bedrag van 2 miljoen.

Dit is natuurlijk een wel heel eenvoudige berekening, maar uiteindelijk wordt de beslissing ook genomen op basis van enkele harde factoren.

Waar het om gaat is dat de kosten niet te hoog zijn, want dat drukt de potentiële opbrengsten. Denk hierbij aan groot onderhoud of reparaties. Daarom zijn er naast de huuropbrengsten ook een pot in de vorm van servicekosten. Maar uiteindelijk bent u als eigenaar verantwoordelijk voor het onroerend goed.

Gratis en vrijblijvend bod ontvangen?

Vrijblijvend bod ontvangen

Gratis pand aanmelden zonder verplichtingen

Gratis en geen makelaarskosten

Geen makelaarskosten bij overname door De Nationale Vastgoedportefeuille

Snelle, makkelijke verkoop

Geen langdurig verkooptraject of organiseren van bezichtigingen

Voor het beste bod

Altijd voorzien van een marktconform bod

Beoordeeld met 9.4

Direct een bod zonder voorbehoud van financiering

Via ons geen makelaarskosten op de verkoop van uw woning

Ook voor verkoop vastgoed in verhuurde staat met huurders

Huurder uitkopen bij verkoop pand, wat is een reëel bedrag?

De hoogte van het uitkoopbedrag is geheel afhankelijk van het type woning en type huurder. Huurt iemand een kamer dan kun je denken aan een bedrag van 5 x de maand huur. Wordt de woning gehuurd tegen een bedrag van € 400,- per maand dan is een reëel uitkoopbedrag €2000,-.

 Heeft u een groot woonhuis in hartje centrum van Amsterdam en is de woning in leegstaat €550.000,- waard en in verhuurde staat €360.000,-. Dan zal de huurder.

Nationale Vastgoedportefeuille koopt verhuurd onroerend goed!

Meer informatie

De Nationale Vastgoedportefeuille is een landelijke in- of opkooporganisatie die bestaat uit samenwerkingsverbanden tussen verschillende vastgoedbedrijven, beleggingsmaatschappijen, verhuurbedrijven, makelaars en vastgoed investeerders.

Contact opnemen

U kunt ons bereiken via info@denationalevastgoedportefeuille.nl. U kunt ook een terugbelverzoek bij ons indienen. Vul hiervoor ons contactformulier in en wij bellen u binnen een werkdag terug.