Landelijke inkooporganisatie van alle soorten vastgoed

Gratis waardebepaling voor uw huis? Bij verkoopintentie gratis waardebepaling!

De Nationale Vastgoedportefeuille is een landelijke inkooporganisatie van alle soorten vastgoed

Gratis waardebepaling voor uw huis

Als u uw huis wilt verkopen is het de grote vraag wat de waarde is van uw woning. Aan de hand van de waarde van uw huis kunt u bepalen in welke prijsklasse uw volgend huis wordt en of u misschien toch wel de droomauto kan kopen. Het is een sport voor de verkoopmakelaar op een zo hoog mogelijk waarde uit uw huis te halen bij de kopers. Vooraf kunt u al de waarde van uw huis laten bepalen bij De Nationale Vastgoedportefeuille. Onze specialisten weten precies waar de waarde ligt van uw huis en wat kopers over hebben voor uw (soort) woning. De waarde van uw huis bepaalt door een aantal factoren zoals de woning technische factoren, de staat van de woningmarkt en de luxe van het huis. 

Gratis en vrijblijvend bod ontvangen?

Vrijblijvend bod ontvangen

Gratis pand aanmelden zonder verplichtingen

Gratis en geen makelaarskosten

Geen makelaarskosten bij overname door De Nationale Vastgoedportefeuille

Snelle, makkelijke verkoop

Geen langdurig verkooptraject of organiseren van bezichtigingen

Voor het beste bod

Altijd voorzien van een marktconform bod

Beoordeeld met 9.4

Direct een bod zonder voorbehoud van financiering

Via ons geen makelaarskosten op de verkoop van uw woning

Ook voor verkoop vastgoed in verhuurde staat met huurders

Marktwaarde

De grootste factor bij de waardebepaling van uw huis is de staat van de markt. Aan de staat van uw huis kunt u weinig aan veranderen. De woningmarkt en de huizenprijzen veranderen voortdurend. In een crisis kan de waarde van uw huis met honderdduizenden verschillen van de waarde van uw huis in hoog conjunctuur. 

De markt

De waarde van uw huis wordt vooral bepaalt door hoe de woningmarkt op dat moment in elkaar zit. Tijdens de crisis in 2008 waren de huizenprijzen historisch laag maar in tijden van hoog conjunctuur vliegen de prijzen de pan uit. Als in uw buurt meer huizen zijn verkocht wordt ook gekeken naar voor hoeveel die huizen zijn verkocht. Uw huis kan dan minder of meer waard zijn als uw huis wel een tuin heeft of geen dakkapel. De vraag naar uw soort woning is een handig hulpmiddel voor het bepalen van de waarde van uw woning. Wanneer veel mensen graag in uw buurt willen wonen in uw stad zal de waarde stijgen. Als de vraag hoog is en het aanbod laag kan de waarde omhoog. De woningmarkt verandert voortdurend, dus het is slim om een waardebepaling aan te vragen bij specialisten die precies weten hoe de huidige woningmarkt in elkaar zit. 

WOZ-waarde

WOZ staat voor wet Waardering onroerende zaken. Door de wet bepaalt de gemeente elk jaar op 1 januari de WOZ-waarde van alle onroerende zaken in de gemeente. De gemeente bepaalt de waarde op basis van de ligging van de woning, inhoudsgegevens, oppervlaktegegevens en verkoopcijfer van woningen in de buurt. De WOZ-waarde kan verschillen van de vraagprijs of de verkoopprijs. De WOZ-waarde is de waarde van het huis in voorgaande jaar. Als de woningmarkt erg in beweging is, kan het zijn dat de WOZ-waarde lager of hoger is dan de verkoopprijs. 

Locatie

De omgeving van uw woning bepaalt veel over de waarde van uw huis. De makelaars zeggen het al jaren dat de locatie een doorslaggevende factor is bij het kopen van een woning. De wijk of de buurt geeft een impressie of het veilig en gezellig is in de buurt. De stad waarin uw huis zich bevindt kan uitgestorven of bruisend zijn. Als er veel vraag naar een huis in uw stad, buurt en wijk zal de vraagprijs hoger kunnen zijn. 

Overkapping/serre

Veel mensen willen een afdak in de tuin om onder te kunnen zitten. De waarde van uw huis zal verhoogt worden als bijvoorbeeld een overkapping of serre in uw tuin staat. Een overkapping kan gebruikt worden om de fietsen of een tuinset neer te zetten.

Woningwaarde

De staat van uw huis kunt u niet snel veranderen en als u iets wilt laten verbouwen kost dat veel geld. Het verschil in waarden is groot tussen een verrot huis van voor de oorlog en een nieuwbouwwoning. Het verschil in waarden is niet meer dan een paar duizend als uw huis een overkapping heeft of niet.

Type huis

Uw type huis is bepalend voor waar kopers naar op zoek zijn. Niet veel mensen zijn opzoek naar een bungalow, maar een eengezinswoning is wel interessant. Als mensen meer geld te besteden hebben, kijken ze naar een vrijstaand huis of een villa.

Oppervlakte

Mensen houden van ruimte op hun heen. Daarom is het aantal vierkante meter van uw huis een grote factor bij het bepalen van de waarde van uw woning. Hoe meer oppervlakte, hoe hoger de waarde. De kopers moeten al hun spullen kwijt kunnen in het huis. De meeste mensen willen verhuizen naar een groter huis met meer ruimte in en om het huis.

Kamers

De hoeveelheid kamers in uw woning is bepalend voor de waarde. Hoe meer kamers, hoe hoger de waarde. De toekomstige kopers kunnen extra kamers willen voor hun kinderen, een washok, een knutselkamer enz.

Dakkapel

Een dakkapel betekent een extra kamer of een kamer met extra ruimte. Door een dakkapel kan een lage zolder verandert worden in een toekomstige slaapkamer. Door een dakkapel komen extra kubieke meters vrij en dus meer ruimte.

Zolder

Niet bij veel huizen is er een zolder of is de zolder makkelijk bereikbaar. Een huis met een zolder heeft dus een extra kamer ten opzichte van de meeste woningen. Een zolder is handig voor mensen die bijvoorbeeld een extra logeerkamer, washok of speelkamer willen.

Buitenruimte

Alle soorten buitenruimte wordt erg gewaardeerd voor de waarde van uw huis. Een tuin, dakterras of balkon zal veel waard zijn voor de meeste mensen. De buitenruimte van een huis is heel erg fijn voor mensen met kinderen of mensen die graag buiten zijn.

Garage

Vooral in een drukke wijk is een garage erg handig voor mensen met een auto. Een garage kan ook gebruikt worden als opslagruimte of een fietsenschuur. Het zijn extra vierkante meters die u kan optellen van de oppervlakte van uw huis.

Versnelde waardebepaling huurpand? Ontvang vandaag! [stap 1/2]

Onze werkwijze

1. Woning aanmelden

U vraagt de waardebepaling aan van uw huis via het aanmeldformulier

2. Waarde wordt bepaalt door onze specialisten

Zodra wij uw aanvraag binnenkrijgen kijken onze specialisten naar de waarde van uw huis. Dit wordt bepaalt aan de hand van de genoemde factoren.

3. Binnen één werkdag ontvang u van ons een reactie

Wij nemen contact met u op over de waardebepaling van uw huis.

4. U ontvangt een bod

U kunt vrijblijvend de keuze maken wat u wilt doen met de waardebepaling van uw huis en of u verder gebruik wilt maken van onze diensten.

Luxe van het huis

Als potentiële kopers langskomen voor en bezichtiging kijken de meeste mensen vooral naar de luxe van het huis. Als er veel vervangen of verbouwd moet worden, helpt dat niet mee voor de waarde van uw huis.

Onderhoud

De onderhoud van uw huis is erg belangrijk voor de waarde. Uw huis kan dan heel groot zijn met een tuin maar als alle kozijnen en het dakconstructie verrot is zal dat de waarde van uw huis verlagen. De kopers van het huis zullen dan misschien alles willen vervangen en dat kost veel geld. Alle kosten voor het opknappen van achterstallig onderhoud zoals schilderwerk kan van de waarde van uw huis gehaald worden. 

energielabel

Keuken en badkamer

Kopers willen het liefst alles nieuw zodat ze zo min mogelijk hoeven te veranderen als ze uw huis kopen. Een nieuwe keuken en badkamer is dan erg belangrijk, want dit kost veel geld als het vervangen moet worden. De keuken en de badkamer hoeft niet spiksplinternieuw te zijn al zou dat wel voordelen hebben voor de waarde van uw huis. Als de keuken en de badkamer goed bruikbaar is en niet onder de schimmel zit, wordt het al gauw goedgekeurd door de toekomstige kopers. In een eengezinswoning en vrijstaand huis wordt een tweede toilet ook erg gewaardeerd. 

Energielabel

De energielabel bepaalt hoe zuinig uw woning is. Bij het verkopen van uw huis moet u voor de overdracht het energielabel hebben. De energielabel moet u aanvragen via de website van de overheid, anders kunt u een boete verwachten. De energielabel wordt bepaalt door de isolatie van het huis, de cv-ketel, glas en zonnepanelen. Uit onderzoek van Tilburg University is gebleken dat een woning met A of B gemiddeld €6.000,- meer oplevert dan woningen met een lager energielabel zoals F en G. De huizen met een groener energielabel worden ook sneller verkocht. 

De opkoper van alle soorten vastgoed

Meer informatie

De Nationale Vastgoedportefeuille is een landelijke in- of opkooporganisatie die bestaat uit samenwerkingsverbanden tussen verschillende vastgoedbedrijven, beleggingsmaatschappijen, verhuurbedrijven, makelaars en vastgoed investeerders.

Contact opnemen

U kunt ons bereiken via info@denationalevastgoedportefeuille.nl. U kunt ook een terugbelverzoek bij ons indienen. Vul hiervoor ons contactformulier in en wij bellen u binnen een werkdag terug.