Landelijke inkooporganisatie van alle soorten vastgoed

WOZ-waarde verhuurde woning​

De Nationale Vastgoedportefeuille is een landelijke inkooporganisatie van alle soorten vastgoed

WOZ-waarde verhuurde woning

Heeft u een verhuurde woning in Nederland en hebben de huurders recht op huurbescherming? Dan zal voor de waardering van de verhuurde woning gelden dat de waarde op 1 januari van het jaar van aangifte lager is dan de WOZ-waarde op 1 januari van het jaar ervoor. De zogenoemde jaarhuur bepaalt hoeveel de waarde lager is.

De Nationale Vastgoedportefeuille is de woning inkooporganisatie die meer betaald voor u woning dan de WOZ-waarde in verhuurde staat van de woning. Wilt u uw verhuurde woning verkopen maar krijgt u de huurders er niet uit en wilt u niet verkopen tegen de WOZ-waarde of lager? Wij brengen binnen 24 uur een geheel gratis en vrijblijvend bod uit op uw verhuurde woning en u bent verzekerd van een snelle verkoop. Indien gewenst kunnen we al binnen één week bij de notaris zitten voor de overdracht.

ca

Gratis en vrijblijvend bod ontvangen?

Vrijblijvend bod ontvangen

Gratis pand aanmelden zonder verplichtingen

Gratis en geen makelaarskosten

Geen makelaarskosten bij overname door De Nationale Vastgoedportefeuille

Snelle, makkelijke verkoop

Geen langdurig verkooptraject of organiseren van bezichtigingen

Voor het beste bod

Altijd voorzien van een marktconform bod

Beoordeeld met 9.4

Direct een bod zonder voorbehoud van financiering

Via ons geen makelaarskosten op de verkoop van uw woning

Ook voor verkoop vastgoed in verhuurde staat met huurders

Jaarhuur van de verhuurde woning om WOZ-waarde te berekenen

De jaarhuur bedraagt de huur van de totale huur van 12 maanden uit een kalenderjaar. Dit betreft alleen de kale huur waarvoor u de woning verhuurd. De kosten van stoffering, meubels en gas water en licht zitten hier niet bij. In het onderstaande tabel met de waarde verhuurde of verpachte woning kunt u terugvinden met welk percentage u de WOZ- Waarde van de woning moet vermenigvuldigen.

Tabel waarde verhuurde of verpachte woning

In onderstaande tabel staat per jaar met welk percentage u de WOZ-waarde van de verhuurde woning moet vermenigvuldigen. De WOZ-waarde wordt door de gemeente vastgesteld.

Voorbeeld WOZ-waarde verhuurde woning berekenen

U heeft een woning die u verhuurd voor een bedrag van €850,- per maand. Voor de stoffering en meubilering is een bedrag van €50,- per maand inbegrepen in de huur. De WOZ-waarde van de woning op 1 januari van het jaar ervoor is €230.000,- De kale huur is 850 -50 = €800,- per maand. De jaarhuur is 800 x 12 = €9600,-. Nu kunt u uitrekenen hoeveel procent de jaarhuur van de WOZ waarde is: (9600 :   230.000,-) x 100 = 4,17%

Zoek in de 1e 2 kolommen van de tabel het percentage jaarhuur dat voor uw situatie geldt. Lees dan in de 3e kolom af welk percentage van de WOZ-waarde daar exact bij hoort. 4,17% ligt tussen de 4% en 5%. Daarbij hoort het percentage van 67. De waarde van de verhuurde woning is 67% van €230.000,-. = €154.1000,-.

Bijzondere situaties bij WOZ-waarde verhuurde woning berekenen

In de volgende situaties geldt een vast percentage van de WOZ-waarde van de verhuurde woning.

 – De huur is onzakelijk, omdat de huurprijs veel lager of hoger is dan gebruikelijk wordt gehanteerd. Hiervan kan sprake zijn als u als ouder de woning aan uw kind verhuurt. Het vaste percentage waarmee u de WOZ-waarde dan moet vermenigvuldigen is 62%.

 – U verhuurt een zelfstandig deel van een groter gebouw. Het verhuurde deel kan niet worden verkocht zonder dat het pand gesplitst wordt. U gaan dan uit van de WOZ-waarde van het verhuurde gedeelte verminderd met €20.000,-

Met deze berekening en percentage kunt u de WOZ-waarde van de verhuurde woning in box 3 uitrekenen en zo de belasting die u kwijt bent aan de Belastingdienst voor de OZB e.d. bepalen.

De opkoper van alle soorten vastgoed

Meer informatie

De Nationale Vastgoedportefeuille is een landelijke in- of opkooporganisatie die bestaat uit samenwerkingsverbanden tussen verschillende vastgoedbedrijven, beleggingsmaatschappijen, verhuurbedrijven, makelaars en vastgoed investeerders.

Contact opnemen

U kunt ons bereiken via info@denationalevastgoedportefeuille.nl. U kunt ook een terugbelverzoek bij ons indienen. Vul hiervoor ons contactformulier in en wij bellen u binnen een werkdag terug.